maanantai 30. toukokuuta 2016

Pari viikkoa keittiöllä takana

On ollut oikein mukava vihdoin nähdä keittiön puolikin kunnolla, koska salissa työskennellessä kokkeja ei juurikaan edes näe.
Elämäni ensimmäisen kerran oon päässy käsittelemään isoa rapua, joka oli viel "elossa". Myöskin ison mustekalan käsitteleminen oli uusi kokemus itselle.
Työajat keittiöllä on (7 tulee aamupala kokki)8-2 ja takas 17-20.30 ja 21.30 jos on yksityistilaisuus. Ainoastaan yhtenä päivässä viikossa ei tartte 2 jälkeen enään tulla takas. Ja kaks vapaapäivää viikossa.
Aamut menee yleensä siinä et valmistellaan kaikki lounaalle ja illalliselle valmiiksi mitä voi valmiiksi valmistella. Myöskin työntekijöiden ruokailu hoidetaan. Sitten myöskin valmistellaan todella paljon jo seuraavalle päivälle asioita valmiiksi.  Sitten kun opiskelijoiden lounas alkaa pari kokkia hoitaa sitä, muut esivalmistelee (lähettää valmiit tavarat salin puolelle ku ja valmistaa niitä).

Illallisen aikaan ku tullaan takas klo 17 alotetaan valmistelleen kaikki valmiiks ja sitten lähetetään tavarat ylös.  Ekan istunnon aikana preppaillaan kaikki valmiiksi toiseen istuntoon. Toisen istunnon aikana olen päästy mukaan kokoamaan lautas annokset "korkeaan pöytään". Heille on siis eri menu joka ilta.

Viikonloppuisin on brunssi, jota pääsinkin ekaa kertaa lauantaina ja sunnuntaina hoitamaan. Se oli kivaa hommaa.

Siivoamista keittiön puolella ei tarvi juurikaan tehdä, melkeinpä vain pyyhkiä oma paikka missä on työskennellyt, koska siellä on omat työntekijät jotka siel koko ajan häärää ja siivoaa.

Hyvin oon viihtyny myös keittiön puolella. Täytyy seuraavaan postaukseen ottaa vähän kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti